”jeg har haft panikangst og depressioner siden jeg var 20 år"

Henriette 48 år udtaler:"Jeg har lært at stoppe op et sekund når livet udfordrer mig, tænke anderledes, og der vil som regel komme ”billeder op”, hvor jeg ved....

”Jeg har haft den fantastiske mulighed, at blive tilbudt et forløb hos Hestenge. I perioden fra september 2012- april 2013. Dette, da jeg har haft panikangst og depressioner, siden jeg var 20 år (er nu 48 år). Jeg har største del af tiden, været behandlet med Temesta (benzodiazepiner) á 1 mg x 2 dagligt, og har alle disse år, set en psykiater. Dette forbrug steg voldsomt starten af 2012 til 10-12 tabletter dagligt.


En dag i august, havde jeg ikke mere Temesta. Jeg havde det meget dårligt (indre uro, hjertebanken, følte jeg blev kvalt etc.). Jeg kunne ikke holde det ud, så ringede til min veninde og spurgte om hun ville lede efter en Temesta i sin bil, en tablet som jeg havde tabt 14 dage før. Det ville hun, så snart hun kom hjem (var på vej til Fyn fra København). Men der gik for lang tid og jeg var nød til at tage på skadestuen da jeg ikke kunne rumme angsten. Her fik jeg tre tabletter Alopam, så jeg kunne klare mig til næste dag, hvor jeg havde besluttet at gå til min egen læge. Min veninde skrev på sms, at det ikke er svagt eller flovt at bede om hjælp, hvilke jeg følte. Men denne sms blev et vendepunkt i mit liv.


Da jeg startede hos hestenge, havde jeg ikke meget tiltro til at det var muligt at stoppe med Temesta. Jeg havde prøvet, så mange gange før, uden held. Men omkring marts 2013 lykkes det at stoppe helt med Temesta. Det er en fantastisk følelse, endelig at slippe medicinen, efter så mange år. Det, der har gjort den store forskel for mig, tror jeg, er at jeg via EAGALA metoden, hvor jeg har lært en adfærdsændring gennem aktiviteter med hestene.


Jeg har lært at stoppe op et sekund når livet udfordrer mig, tænke anderledes, og der vil som regel komme ”billeder op”, hvor jeg ved hestene, havde succes og dette giver mig den hjælp /værktøj jeg har brug for, i stedet for at reagere uovervejet og uhensigtsmæssigt. Ved at ”lege” med hestene og gennem succes oplevelser, har jeg lært at overføre disse værktøjer til mit liv, hvor jeg kan anvende værktøjerne, med til job, privat, fritid og socialt med succes.


Dette førte endelig til at jeg kunne slippe angsten. Jeg føler mig stærkere og mere klar på livet.


Jeg kan kun anbefale denne metode til andre med angst og depressioner, så de kan slippe medicinen og begynde at levet livet.” - Udtalelse fra Henriette Hinze Armas om forløb.


Erfaringer fra USA viser bl.a. at mennesker med udvidet/sensitivt sansesystem udvikler nye strategier og lærer at regulere adfærd i samværet med hestene. Hør mere på nedenstående link til podcast. Link til ref: https://www.spreaker.com/user/mhnrnetwork/the-animal-effect-on-autism