Et klart specifikt mål - gav nøglen til succes.

TAK KÆRE HEST! DE SIDSTE SKRIDT ER TAGET,

I DAG ER JEG SELVSTÆNDIG"Det var en KÆMPE øjenåbner for mig. Der gik ikke lang tid før de sidste skridt var taget mod at blive selvstændig. Og det er jeg i dag."

Heidi havde et klart specifikt mål med at blive selvstændig, men handlingen med at gøre det manglede.


”Hestenge er fra det øjeblik du træder ind på grunden indbegrebet af ro og fordybelse. Stedet og de mennesker der driver det, emmer af engagement, indlevelse og nærvær. Jeg følte mig i hvert fald meget velkommen og i gode og trygge hænder."


To gange har jeg haft fornøjelsen af at lære mig selv bedre at kende med hestenes hjælp. Og halløj – de havde noget at fortælle mig ! Jeg arbejder selv med personlig udvikling og stress og troede da egentlig at jeg havde helt godt styr på mig selv – Meeen hestene havde en anden mening. OG TAK FOR DET !


Første gang jeg besøgte Hestenge havde jeg lige taget beslutningen om at jeg ville springe ud som selvstændig. Jeg var sikker i min sag og havde alle detaljerne på plads. Jeg manglede bare liiiiiiige rent faktisk at gøre det. Timen på engen gik og specielt den ene hest fortalte mig meget. Den viste mig hvordan jeg skulle stå i lyset og lade det skinne på mig og den viste mig at personligt nærvær var både roligt og trygt. Det er i hvert fald min oplevelse af det.


Nå men – vi var egentlig færdige og Karina ville åbne lidt mere hegn op for hestene så folden blev større. Der stod jeg med en snor og lagde den på jorden og dikterede hestene at de da roligt kunne gå ind over.


Først skete der ingenting, men pludselig kom ”min” hest løbende bagfra og skubbede MIG ind over snoren…….. Hallo Fru kloge:"Lad vær med at prædike over andre hvis du ikke selv tager det første skridt."


Det var en KÆMPE øjenåbner for mig. Der gik ikke lang tid før de sidste skridt var taget mod at blive selvstændig. Og det er jeg i dag. TAK kære hest."


Udtalelse fra Heidi Schmidt www.dineressourcer.dk/


For at tænke nyt og innovativt skal man se på hvordan vi som organisationer ikke bare reproducerer vores egne handlinger, mønstre, forestillinger og måder at tænke på. I stedet skal de vante rutiner og forestillinger suspenderes og i stedet skal man handle på nye måder (Scharmer, 2008).


Som ovenstående historie beskriver, var beslutningen om at gå selvstændig truffet, men der manglede lige det sidste skub. Det handler om at man prøver at gøre op med frygtens stemme.


Den stemme der holder os fra at give slip og træde ud i det ukendte samt styrer frygten for at begå fejl eller miste kontrol og styring (Scharmer, 2008).


Scharmer, Claus Otto (2008) ”Teori U – Lederskab der åbner fremtiden – Mod en ny social tekonologi – presencing”. Danmark. Forlaget Ankerhus.